Научи

Начало » Научи » Образователни игри » Клевър Бук & The Little Chief: Игри в света на парите

Клевър Бук & The Little Chief: Игри в света на парите

Издателство Клевър Бук и платформата The Little Chief стартираха съвместна работа по проект за образователни игри за деца от предучилищна възраст и началните класове.

Клевър Бук е любимо българско издателство, познато на малки и големи със своите образователни карти и книжки, с които детето играе и изследва света. Заедно с The Little Chief впрегнаха въображение и усилия, за да направят света на парите и личните финанси също така интересен и забавен за най-малките. Защото основните финансови навици се развиват и утвърждават от най-ранна възраст.

Целта на проекта е да помогне на родители и учители да въведат темата за парите с подхода учене през игра, да ги ориентира за темите и уменията, подходящи за обсъждане и практика при най-малките, да им даде идеи за забавни и интересни игри, развиващи финансовата грамотност на децата.

Комплектът карти предстои да излезе на българския книжен пазар. А в безплатния ресурс за теглене ще откриете две примерни карти от комплекта, които може да разпечатате и използвате у дома.

Участвай
Гласувай

АБОНИРАЙ СЕ

За най-пълния бюлетин за детска финансова грамотност.