Научи

Начало » Научи » Образователни игри » FinQuest – Мобилното приложение за финансова грамотност

FinQuest – Мобилното приложение за финансова грамотност

Безплатно мобилно приложение FinQuest учи младежите как да притежават своето финансово бъдеще. В 240 минути обучение, базирано на игри, младежите взимат интелигентни финансови решения и се учат как да печелят, спестяват и харчат разумно.

Приложението FinQuest засега е само на английски език. То включва четири мисии, като всяка от тях съдържа поредица от забавни дейности, мини-игри, предизвикателства и викторини. Куестовете учат младежите как да управляват парите си, дават им уменията и нагласите, необходими за изграждането на финансово здраве през целия живот.

FinQuest запознава младежите с широк набор от финансови концепции, включително: как да бюджетираме по правилото 50-30-20, вземане на заеми, управление на дългове, финансови преговори, финансово планиране, управление на парични потоци, управление на риска, разговори за пари, устойчивост, правила за спестяване и проследяване на разходите и други.

Приложението е създадено от Junior Achievement Worldwide като част от инициативата на организацията за изграждане на финансово способно поколение, подкрепена от HSBC.

 

 

JA Worldwide е една от най-големите неправителствени организации в света, работещи в сферата на образованието на децата и младежите. Организацията предоставя програми за практично и завладяващо обучение по готовност за работа, финансово здраве, предприемачество, устойчивост, STEM, икономика, гражданство, етика и други. 

Junior Achievement Bulgaria е член на JA Worldwide и JA Europe и водеща организация с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета. Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение (blended learning) с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии.

 

Моята паричка. Учайствай в конкурса.
The Little Chief
The Little Chief
Моята паричка. Учайствай в конкурса.
The Little Chief

АБОНИРАЙ СЕ

За най-пълния бюлетин за детска финансова грамотност.